dijous, 29 de setembre del 2016

3. Si posseeixes el coneixement, posseeixes el món?





                                                                  Epistemologia. Fet per Arnau Ber 1r BAT

1 comentari:

  1. Si posseeixes el coneixement, posseeixes el món? Aquesta qüestió s'ha convertit a la pràctica més d'una vegada al llarg de la història.
    Un clar exemple és a l'edat mitjana on l'única gent que sabia llegir i escriure eren els clergues; és a dir que tots els llibres, raonaments...;els coneixements de l'època estaven en mans de l'Església, la qual difonia allò que l'interessava per tal d'evitar que la societat es qüestionés l'existència de Déu i l'autoritat que disposava; controlaven el coneixement i per tant controlaven el món.
    Actualment, Google és la principal font de coneixement a nivell global, o sigui, als seus servidors posseeixen el coneixement. I encara més enllà, Google és present als nostres telèfons ja que necessitem el compte de Google per instal•lar les aplicacions dels nostres smartphones; i mitjançant el GPS del mòbil indica el temps que farà allà on estem, és a dir, Google té el coneixement de saber on són els individus que l'utilitzen. També, mitjançant Youtube és capaç de saber quin tipus de música escoltem, quins vídeos solem veure. I amb altres plataformes pot saber quin és el nostre equip de futbol preferit, que volem comprar... En poques paraules Google està esdevenint en l'ull que tot ho veu i ho sap.
    I com va passar amb l'Església, pot passar amb Google segles i segles desprès?

    ResponElimina